Weteringpad 50
3762 EN, Soest
035 - 60 20 656
info@etbbinnenenbuiten.nl
ETB Binnen en Buiten
ETB Binnen en Buiten
ETB Binnen en Buiten
ETB Binnen en Buiten
ETB Binnen en Buiten

Minderwatt

Minderwatt

Onvoldoende experts op het gebied van energiebesparende verlichting heeft Maas & Hagoort Lampen er toe gezet om een professionele businessunit op te starten: minderwatt®. 

De ontwikkeling van energiebesparende verlichting is explosief gegroeid de laatste jaren. Door de ‘groene bewegingen’ die de wereld doormaakt is er veel vraag en  aanbod, echter niet altijd even professioneel. Ondernemers en eindgebruikers worden continue geconfronteerd met onjuiste productinformatie over energiebesparing. Hier speelt Maas & Hagoort Lampen met minderwatt® op in. Door onze onafhankelijke groothandelspositie kunnen we elke situatie voorzien van energiebesparende verlichting. Te denken valt hier onder andere aan LED, HF-verlichting maar ook bewegingsmelders en/of daglichtregeling.

Door middel van eigen marktonderzoek en continue overleg met partners - van gerespecteerde leveranciers en installateurs tot adviseurs en eindgebruikers – heeft minderwatt® de kennis en expertise om goede en echte duurzame, energiebesparende lichtoplossingen te bieden. Deze energiebesparende lichtoplossingen vragen wel om een eigen benadering en invulling. Want 'groen' is niet altijd zo duurzaam als het lijkt en veelal ook niet positief voor de budgetten! Daarom spreken wij liever over blauwe oplossingen: de perfecte mix tussen de nieuwste technologie, kwalitatief hoogwaardige producten, rekening houdend met beschikbare budgetten en milieuverantwoordelijke lichtoplossingen!

De werkwijze van minderwatt® is als volgt:

1.     Inventarisatie :      De werkwijze van minderwatt® start met de gratis en onafhankelijke inventarisatie. Wat aan energiebesparing binnen het bedrijf mogelijk is hangt van zeer veel factoren af. Elk pand en daarvan elke ruimte is verschillend mede ook door toepassing van de ruimte. Om realistische besparingen aan te bieden biedt minderwatt® eerst met een verlichtingsscan en lichtmetingen de huidige verlichting en het verbruik in kaart.

2.     Advies :                    Vervolgens wordt er een gedetailleerd en helder adviesrapport gemaakt met daarin onder meer het energiebesparende voorstel, een armaturenboek met gegevens van de aangeboden armaturen, lichtberekeningen, een exploitatieoverzicht met de verwachtte terugverdientijden, co2 reductie en de subsidiemogelijkheden.

3.     Proefopstelling :   Indien gewenst verzorgt minderwatt® een proefopstelling en bemonstering, zodat duidelijk wordt of de gewenste lichthoeveelheid wordt behaald. Licht is namelijk beleving.

4.     Financiering :        Zelfs financiering is een mogelijkheid en dat is uniek! Een investering op het gebied van energiebesparing heeft in eerste instantie wellicht meer impact op de financiële situatie van de organisatie dan gewenst. Deze investering kan echter eenvoudig geminimaliseerd worden door de unieke financieringsmogelijkheid van minderwatt®. In samenwerking met een Nederlandse financieringsmaatschappij heeft de eindgebruiker de gelegenheid de investering over meerdere jaren te spreiden. Daarnaast is middels een fiscale regeling een substantieel deel in mindering te brengen op de fiscale winst.

5.     Realisatie :            De uiteindelijke realisatie wordt verzorgd door een partner van minderwatt®. Zij verstaan hun vak en hebben samen met Maas & Hagoort Lampen en minderwatt® tal van lichtprojecten tot een succes gebracht. De installatie van energiebesparende oplossingen is direct terug te zien op de energienota.

6.     Evaluatie :              Ook neemt minderwatt® achteraf alles nog eens door met de eindgebruiker. Nazorg is een aspect dat minderwatt® en haar partners hoog in het vaandel hebben. Elke tevreden klant is een ambassadeur en zo maken we met z’n allen van minder meer!î