Weteringpad 50
3762 EN, Soest
035 - 60 20 656
info@etbbinnenenbuiten.nl
ETB Binnen en Buiten
ETB Binnen en Buiten
ETB Binnen en Buiten
ETB Binnen en Buiten
ETB Binnen en Buiten

Auto Smeeing heeft zonnepanelen

27-02-2015

Auto Smeeing: autodealer met het grootste ‘zonnedak’ met 300 zonnepanelen op het dak aan de Koningsweg 14 te Soest

Auto Smeeing Soest heeft de afgelopen jaren stap voor stap werk gemaakt van een steeds milieuvriendelijker bedrijfsbeleid. Niet alleen met de afvoer van oliën, smeer- en reinigingsmiddelen,
het beperken van milieubelastend transport- en verpakkingsmateriaal maar ook door energiebesparende LED-verlichting in de kantoren en werkplaatsen. Het bedrijf heeft inmiddels 5 laadstations voor elektrisch aangedreven auto’s, 5 elektrisch aangedreven bedrijfswagens en vorige week werden er maar liefst 300 zonnepanelen op het dak van het bedrijf aan de Koningsweg 14 geplaatst.

Duurzaamheid

Directeur Robert Smeeing overwoog dit laatste al een jaar of vier. Desgevraagd licht hij toe: “Ik vind dat je niet alleen maar moeten praten over duurzaamheid maar er gewoon werk van moet maken. Dat we nu zonnepanelen op ons dak hebben is dan ook eigenlijk niet meer dan logisch. Leuk is natuurlijk wel dat we met het aantal van 300 in Soest het bedrijf zijn met de meeste zonnepanelen op het dak en dat we in Nederland de autodealer zijn met het grootste zonnedak.”

Keuzes maken

Na diverse gesprekken met mogelijke leveranciers viel de keus, via het technische installatiebureau ETB Binnen en Buiten, al snel op het in Soest en Amersfoort gevestigde bedrijf DenG Solar dat zich heeft toegelegd op de zakelijke markt. Robert Smeeing: “Met de adviseurs Theo Mostert en Paul van Scharrenburg had ik meteen een goede klik. Omdat ze direct heel concreet waren met hun informatie over kosten en opbrengsten en ons zwart op wit toezegden letterlijk al het werk uit handen te nemen bij de toewijzing van de subsidie. Bijzonder is ook dat ze de panelen relatief snel konden monteren waardoor we daar een minimum aan overlast van hadden.”

De energieopbrengst van de panelen bij Auto Smeeing bedraagt 64.000Kw/h per jaar. Dat is wat gemiddeld 20 privé-huishoudens jaarlijks verbruiken. Naar verwachting heeft Auto Smeeing de investeringen binnen 7,5 jaar terugverdiend.
 

Nieuws overzicht